Klik2

Stabail Pokok Bunga dan Rama-rama-BIDANG 3

BIDANG 3

Tajuk:
Stabail Pokok Bunga dan Rama-rama.

Bahan :
lidi
penyedut minuman
kertas warna
botol mineral
stapler
plastesin/batu-batu kecil untuk stabilkan pasu.

Alatan:
gunting

contoh 1
    
 contoh 2

contoh 3



 Stabail
Stabail ialah satu binaan seperti mobail yang boleh bergerak tapi tidak terawang-awang kerana kedudukan kakinya sengaja boleh bergerak. Bahan atau bahagian dicantum dengan tali/benang pada satu palang yang tidak boleh bergerak. Stabail tidak mempunyai sendi-sendi dimana bahan atau bahagian yang dicantum boleh bergerak secara terawang-awang.

Rekaan stabail boleh dipelbagaikan mengikut kreativiti murid dengan menggunakan bahan-bahan yang ada dan mudah didapati. Stabail boleh digantung di dinding, tingkap , atau pintu siling.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 ulasan:

Awanama berkata...

terima kasih sbb letak ni ... nak ngajar esok xde idea.. kursus tahun lepas lupa dah :) alhamdulillah.. at least ada gambaran jelas...

Awanama berkata...

Thanks bagi rujukan seperti ini..dapat jugak idea untuk microteaching esok..

Awanama berkata...

alhamdulillah....mohon share yerk.Baru nampak camna nak buat stabail ni. Terima kasih banyak2.

Zue berkata...

mohon share yer...tq

Kak nor berkata...

18/10 ank sy djh 2 nak exam..cg bg soalan utk pljr senilukis..zaman akak x knl pun tajuk ni..skrg br nk cari tau..dah info serta gambar kat sini sangat mmbantu..tqvm..

Kak nor berkata...

18/10 ank sy djh 2 nak exam..cg bg soalan utk pljr senilukis..zaman akak x knl pun tajuk ni..skrg br nk cari tau..dah info serta gambar kat sini sangat mmbantu..tqvm..

Unknown berkata...

Nasib baik ada contoh, kalau x memang x faham tajuk utk exam anak...

Unknown berkata...

Cantiknya....

Unknown berkata...

Tapi akmi cg srh guna paper bag tapi kertas warna keras pun tak pa kan?

Catat Komen